Dr. Nicolae Coldea

Dr. Nicolae Coldea

În 1990, doctorul Nicolae Coldea a deschis primul cabinet de medicină veterinară pentru animale de companie din Sibiu și probabil unul din primele din țară. A studiat patologia animalelor mici în Olanda și s-a dedicat profesiei de medic veterinar vreme de 31 de ani. Spune despre succes că este moneda cu care proprietarii pot răsplăti medicii veterinari și că dictonul care trebuie să fie mereu în mintea acestora este „Primum non nocere!”.

Sursa: Veterinarul.ro


“La Amsterdam în 1990, la Congresul Internaţional, mi s-a oferit posibilitatea de a face un curs postuniversitar la ei in facultate. [… ]Am urmat stagiu de doua luni […] Acele doua luni, plus congresele urmatoare,[…] plus faptul că a început să vină literatură de la colegii pe care i-am întâlnit acolo, mi-au permis să merg înainte.”

Sursa: issuu.com


“Primul bisturiu cu laser din domeniul medicinei veterinare se testeaza la Sibiu.

Singurul bisturiu cu laser pe dioxid de carbon din România a ajuns la Sibiu, unde cu ajutorul lui medicul veterniar Nicu Coldea efectuează cu succes tehnici operatorii.

Laserul este primul din ţară pe acest domeniu şi a ajuns la Sibiu după ce a fost prezentat la Congresul Est European de Medicină Veterinara de la Sinaia.

“Eu am bisturiul în probe, acum fac cu el încercări, tehnici operatorii. Bisturiul a fost prezentat la Sinaia, iar eu colaborez acum cu firma care l-a prezentat la congres şi în următoarele luni voi face intervenţii cu ajutorul lui” a spus dr. Nicu Coldea.”

Sursa: TurnulSfatului.ro


Dr. Coldea în Hermannstaedter.roMedicul veterinar dr. Nicolae Coldea a deschis o nouă clinică veterinară la 11 octombrie pe Str. Tudor Arghezi, nr. 1C, care este mai potrivită “pentru ceea ce oferim”. Printre invitați s-au numărat dr. Ioan Pențea de la Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu, HZ-redactor șef Beatrice Ungar de Consiliul Județean și mai mulți reprezentanți ai Asociației pentru nevăzători, împreună cu câinele ghid labradorul negru Phantom, deoarece pentru animalul de companie Dr. Coldea oferă asistență medicală gratuită.[GR] – Ruxandra STĂNESCU

Sursa: Hermannstaedter.ro


Prima clinică modernă pentru animale din Sibiu a fost inaugurată

Clinică pe 120 de metri pătrați
Noua clinică veterinară îi poartă numele celui care o manageriază- Nicoale Coldea. Medicul veterinar a cumpărat un spațiu de 120 de metri pătrați în care a amenajat spitalul pentru patrupede. ”Noua locație este mult mai mare, am căutat un spațiu în care să putem amenaja o clinică performantă. Am cumpărat locația, așa că acum nu mai plătim chirie. Am făcut din nimic ceva ultramodern”, spune medicul veterinar.

Aparatură de sute de mii de euro
Spațiul generos a fost împărțit în două săli de consultații și o sală de operații, plus o sală de așteptare. Aparatura este nouă și de ultimă generație. ”Acum putem face orice. Avem aparatură pentru testarea auditivă, ecograf, radiologie, operații de orice fel, de la neurochirurgie la ortopedie, la țesuturi moi…avem laborator, absolut tot ce este nevoie pentru ca animalele să primească diagnosticul corect și apoi tratamentul adecvat”, spune Nicolae Coldea.

Investiția în aparatură a fost de peste 100.000 de euro, la care se adaugă cumpărarea spațiului și modernizarea acestuia. Medicul veterinar însă spune că nu se gândește la profit. ”Habar nu am când îmi voi recupera investiția, pentru că nu am calculat. Pentru mine nu este o afacere, este profesia mea, pe care încerc să o duc mai departe. Oricum, investiția este a familiei, așa că recuperarea ei nu este o prioritate”, dezvăluie medicul.

Spitalizare și asistență pro bono
La clinica dr. Coldea animalele care au nevoie vor beneficia și de spitalizare. ”Am comandat niște cuști care trebuie să vină din Franța, și atunci vom putea și spitaliza dacă e nevoie, la fel cum vom ține animăluțele la terapie intensivă pentru a le însănătoși. Și pentru această secție avem o cameră separată, cu aparatură modernă”, spune medicul veterinar.

La clinica dr. Coldea câinii însoțitori ai persoanelor nevăzătoare vor beneficia de tratament gratuit în baza unui protocol încheiat cu Asociația Nevăzătorilor, la fel ca și câinii Poliției de Frontieră, cu care se va semna o înțelegere.

Programul clinicii de pe strada Tudor Arghezi, numărul 1C, este de la 9.00 la 20.00, iar dacă apare o urgență unul din cei doi medici și asistenta vor veni de acasă pentru a trata animalul în suferință.

Sursa: OradeSibiu.ro


Ein Novum für die Tier-Neurologie

Tierarzt Dr. Nicolae Coldea hat erste Doktorarbeit in diesem Bereich geschrieben

„Es gibt keine größere Sünde, als auf der Welt gewesen zu sein und keine Spur hinterlassen zu haben”, erklärte ein Mönch in einer TV-Sendung. Auf diese Aussage hin beschloss der Hermannstädter Tierarzt Dr. Nicolae Coldea, seinen Doktor zu machen. Wie der Mönch hieß, weiß er nicht mehr, seinen Doktortitel hat er aber Ende Januar d. J. mit „Sehr gut” erhalten und die Tiere und Tierhalter in der Stadt haben auch etwas davon: Den ersten Arzt in Rumänien, der in der Tier-Neurologie promovierte und eines der maximal drei Hörtestgeräte landesweit. Mai mult…

Sursa: Hermannstaedter.ro


positions: Doctor în medicină veterinară, Medic Primar Veterinar
departments: ATI, Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Ecografie, Imunologie, Medicină internă, Neurologie, Oftalmologie, ORL, Ortopedie, Parazitologie, Prim Ajutor, Radiologie
treatments: Acupunctură, Analize de sânge, Analize urină, Artrografii, Chirurgie, Consultații, Determinare grupe sanguine, Ecografii abdominale, EKG, Endoscopii, Examene microscopice, Fizioterapie, Fonocardiografii, Imagistică prin RMN, Implanturi microcipuri, Oftalmologie, Pașapoarte, Radiografii cardiace, Radiografii digitale, Stomatologie
procedures: Acupunctură, Analize, Analize de sânge, Analize urină, Artrografii, Chirurgie, Consultații, Determinare grupe sanguine, Ecografii, Ecografii abdominale, Ecografii cardiace, EKG, Endoscopii, Examene microscopice, Fizioterapie, Fonocardiografii, Imagistică prin RMN, Implanturi microcipuri, Medicină comportamentală, Neurochirurgie, Oftalmologie, Pașapoarte, Radiografii digitale, Stomatologie, Teste, Teste alergologice, Teste alergologice pentru cai, Teste alergologice pentru câini, Teste alergologice pentru pisici, Teste ovulație, Teste toxoplasmă, Tratamente, Vaccinări
degree: Doctor Veterinar
office: Str. Tudor Arghezi nr. 1C, Sibiu
workingdays: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday