Toaletaj Felin

17 octombrie 2022

Toaletaj Felin Clinica Veterinară Doctor Nicolae Coldea Sibiu

Toaletaj Felin

Există numeroase beneficii asociate unui toaletaj felin regulat. Pe langa ca faptul ca “aereaza” blana si ii asigura o crestere sanatoasa, periajul promoveaza o buna circulatie a sangelui. De asemenea, periajul ajuta la mentinerea unui nivel normal al sebumului, evitandu-se astfel blocarea porilor si riscul formarii de chisturi sebacee.

 

 

Pisicile care traiesc la bloc naparlesc mai repede si mai des decat cele care isi petrec tot timpul intr-un mediu natural, de aceea pentru pisicile de apartament riscul ca blana sa se incalceasca este sporit. Daca nu sunt periate frecvent, se pot forma „cocoloase” de blana care trag pielea in jos, provocand durere si probleme dermatologice.

 

 

Periajul este de asemenea momentul perfect pentru a verifica daca patrupedul este sanatos. Verifica-l temeinic din cap pana in picioare. Nu neglija nicio zona, spre exemplu intre pernitele labutelor poti descoperi cocoloase de par incalcit care se pot intari din pricina acumularii de impuritati si ii pot cauza discomfort.

 

 

Spalatul cu apa si sampon special conceput pentru pisici nu trebuie efectuat atat de frecvent precum periajul, dar este la fel de important deoarece curata blana in profunzime, eliminand murdaria si praful, ba chiar si eventualii musafiri nepoftiti precum puricii.

Posted in Footer, Noutăți